Gözde Arpacık Neden Çıkar?

gözde arpacık neden çıkar

Gözde arpacık neden çıkar?

Nazar inanışa göre kem göz demektir. Aslında gözün sahibi kötü niyetli olmayabilir ama bakışından çıkan enerji baktığı varlığın başına kaza, bela, hastalık gelmesine sebebiyet verir. Kem gözlü bakışın hamileleri, emzikli kadınları, çocukları ve hayvanları daha kolay etkilediğine inanılır. Dinimizde de arpacığın nazara bağlı olarak geliştiğine dair inanış mevcuttur. Hatta kendisine nazar değdiğini düşünen kişi için 3 ihlas bir fatiha okunması tavsiye edilir.

Gözde Arpacık Neden Çıkar?

Bilimsel olarak bakacak olursak arpacık ve şalazyon genelde karıştırılır. Halbuki arpacık bir enfeksiyon sonucunda gelişir. Arpacığın başlangıcında göz kapağında kaşınma ve batma şeklinde rahatsızlık hissedilir. Kirpiklerin dip kısmından başlar ve bir iki gün içerisinde kendisini tamamen belli eder. Aynı zamanda arpacık ağrı, şişlik ve kızarıklık yapar. Rahatsızlık hissi vererek kişinin yaşam kalitesini düşürür. Hatta tüm göz kapağını kaplayacak şekilde şişlik olabilir. Ancak salazyon göz kapağında bulunan yağ bezelerinin tıkanması ile oluşur. Şişlik olur ama ağrısızdır. Görüntüsü dışında rahatsızlığa sebep olmaz.

Arpacık Nasıl Geçer?

Arpacık (it dirseği) normal şartlarda doğru tedavi uygulandığında bir hafta içinde geçer. Hijyene dikkat edilerek sıcak kompres ve masaj yapılabilir. Ancak özellikle küçük çocuklarda gelişen arpacıklar çok inatçı olabiliyor. Aylarca geçmeyen hatta bir gözden diğerine atlayan vakalar görülmektedir. Bu durumda tedavi çok dikkate alınmalıdır. Doktorun verdiği tedavinin yanı sıra sıcak kompres ve masaj mümkün mertebe uygulanmalıdır. Çocukların sıcak komprese, masaja izin vermediği ve tedavinin yeterli gelmediği durumlarda cerrahi operasyon ile arpacık temizlenebilir.

Şalazyon gelişen göze sık sık sıcak kompres yapılması yağ bezesini rahatlatacak, açılmasını sağlayacak ve böylece gelişen şalazyon görüntüsü kaybolacaktır. Sıcak kompres yapılan şalazyona temiz parmaklarla yapılacak olan etkili bir masaj tedavi sürecini hızlandırır. Normal şartlarda 1 hafta gibi bir sürede iyileşme olur.

Arpacığa Evde Ne İyi Gelir?

Arpacığa karşı evde uygulanabilecek bazı doğal yöntemler aşağıda verilmiştir.

  • Papatya çayını pamuk yardımı ile kompres yapmak.
  • Sarımsak suyunu kulak çöpü yardımıyla gözün içine gelmemesine dikkat ederek arpacık üzerine uygulamak.
  • Demlenmiş yeşil çayı pamuk yardımı ile kompres yapmak.
  • Rendelenmiş patatesi gazlı beze sararak arpacık üzerinde bekletmek.
  • Taze kaynatılmış maydanoz suyunu ılıdıktan sonra pamuk yardımıyla göze kompres yapmak.

Ayrıca bakabilirsiniz: Gözde Arpacık Doğal Tedavi

Bu makale de ilginizi çekebilir: 11 Yaşındaki Çocuğun Kilosu Kaç Olmalı? 


İLGİLİ ARAMALAR

Gözde arpacık tedavisi, Gözde arpacık nasıl geçer evde, arpacık kendi kendine geçer mi, Arpacık neden çıkar dini, Gözde arpacık çıkması nazar mi? Arpacık kaç günde geçer, Şalazyon nasıl patlatılır? Arpacık nazardan çıkar mı, Kuranda arpacık duası, Evde şalazyon tedavisi, şalazyon kendiliğinden geçer mi, Bebeklerde şalazyon, şalazyon kendi kendine geçer mi, şalazyon ve arpacık arasındaki fark, Bebeklerde gözde arpacık nasıl geçer? Nazar nedir? Arpacığa ne iyi gelir, maydanoz neye iyi gelir, papatya çayı neye iyi gelir, yeşil çay neye iyi gelir, patates neye iyi gelir, Gözde arpacık neden çıkar?