Ev Almak İçin Dua

ev almak için dua

Ev almak için dua…

Ev Almak İçin Dua Okunurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Duadan önce tövbe istiğfar getirilmeli.
  • Peygamberimize salavat getirilmeli.
  • Mümkünse abdestli olunmalı.
  • Dualar inanarak okunmalı.
  • Allah’tan hayırlısını istemeli.
  • Duaya devam edilmeli, olmadı deyip bırakılmamalı.
  • Fiili dua olan maddi şartları yerine getirmeli.

12 Esma ile Okunan Ev Alma Duası

12 Esma ile okunan ev alma duası da güçlü ve etkili dualar arasında yer almaktadır. Bu duayı ne kadar çok okursanız o kadar duanız kabul olur.

“Bismillahirrahmanirrahim”

“Subhane rabbiyel aliyyil alel Vehhab” Ya Müheymin,Ya Bari,Ya Fettah,Ya Semi,Ya Latif,Ya Hafız,Ya Kebir,Ya Mucib, Ya Kadir,Ya Berr,Ya Rauf,Ya Nafi “Bismi’l-lâhi ‘alâ nefsî ve mâlî ve dînî. Allâhümme raddinî bikadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahherte velâ te’hîre mâ’accelte.”

(Amin)

Burada ifade edilen dua sözleri eğer ezberlenemiyorsa dua eden kişi yazılı bir metin üzerinden de duayı okuyabilir. Dua sözlerini bir defa okumak yeterli olmaktadır. Ancak kişi dilerse Hz. Peygamberin önemli dualarda yaptığı gibi dua lafızlarını art arda üç defa da okuyabilir.

Duanın sonunda ifade edilen niyaz ise “yüce Allah’ın duaya bir an önce icabet etmesini dilemek üzere” okunmaktadır. Zira ev sahibi olmak isteyenler en kısa zamanda dileklerine kavuşmak istemektedir. Ancak dua ederken sabırlı olunması gerektiğini de hatırdan çıkarmamak gerekir.

Duanın son kısmında bulunan ifadelerin Türkçe karşılığı ise şöyledir:

“Nefsim, malım ve dinim için Allah’ın adıyla O’ndan yardım dilerim. Allah’ım! Senin hükmettiğine beni razı kıl. Benim için takdir edilende bereket ver ki, benim için geciktirdiğin (nimetin) acele gelmesini ve acele verdiğini de geciktirmesini istemeyeyim.” Ev sahibi olmak isteyen kişilerin dua bittikten sonra Kuran’dan kimi kısa sureleri ve Esmaül Hüsnayı okuyarak dilekte bulunmaları da faydalı olacaktır.

Kulillahumme Duası

Bu etkili duayı okuyarak da dileğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Kullilahumme malikel mülki tü’til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü biyedikel hayr inneke ala küllü şey’in kadiyr.
  2. La ilahe ilallahu vahtehu la şerike leh lehul mülkü ve lahül hamdu ve hu ve ala şey’ün kadiyr.Subhanallahi vel hamdu lillahi vela ilahe ilallahü vallahü ekber,vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.
  3. Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyida ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ve sirrris sariyyi sirruha fi cemiy’il asarı vel esmai ves sifati ve sellim tesliyma.

Ev Almak İçin Okunan Diğer Dualar

  • Ev almak isteyen kişiler 19 gün boyunca hiç ara vermeden her sabah 7 defa besmele, 7 defa istiğfar, 7 defa kelime-i şehadet, 7 defa salavat, 7 defa La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim, 7 defa Allahu Ekber okumalıdır.
  • Pazar günü akşam namazından sonra başlayıp, 7 gün boyunca her gün 4000 defa “Hasbünallahü ve nimel vekil” okunması ev almak isteyenlerin yapabileceği duadır.
  • Her gün kılınacak sabah namazının ardından 101 defa Fatiha suresini okuduktan sonra, 101 defa “Ya Kafi, Ya Gani, Ya Muğni, Ya Fettah, Ya Rezzak” okuyarak 3 defa şöyle dua edilmelidir: “Ya kafi ekfina, Ya muğni ağnina, Ya Fettah iftah lena babe rahmetike, Ya Rezzak urzukna bi lutfike ve Keremike ve bicahi sahibi’l – vesileti seyyidina Muhammedin aleyhi’s – salatü ve’s – selam.” Bu şekilde dua edildiğinde ev almak isteyenlerin dileklerine kavuşmasına Allah yardım edecektir.
  • “Ya mübdie’l beraya ve müide ha ba’de fenaiha bi kudretihi Ya Mübdiu” Meali: “Ey mahlukatı hiç yoktan var eden ve hepsi yok olup gittikten sonra kudretiyle tekrar diriltecek olan! Ey Mübdi” Bu duayı ev almak isteyen, evlenmek isteyen, yeni bir işe girişen herkes 41 defa okumalıdır. Allah’ın izniyle istediğine kavuşacaktır.

Evin Satılması İçin Okunacak Dua

Bereket (karınca) duasını yedi gün yedişer defa satılması istediğiniz malın üzerine  satılması niyetiyle okursanız inşallah Allah’ın izniyle satılır. Denemiş bir dua usulüdür.“Allahümme yarabbi cebraile ve mikaile ve israfile ve azraile ve ibrahime ve ismaile ve ishaga ve yeğgube ve münzilel bereketi vettevrati vezzeburi vel incili velfurgani velehavle vele guvvete illa billahilaliyyilazimi leilehe illellahül melikülhaggülmübinü mühammedürrasülüllahi sadegülveğdil emini ya rabbi ya rabbi ya hayyü ya gayyümü yazelcelelivelikram.Eselüke yarabbelarşilazimi eyyerzugani rizgan halelen tayyiben birahmetike ya erhamerrahimin. Debernuş, Şezenuş, Kefeştetıyuş, Gıtmır, Yemliha, Mekselina, Mislina ,Mernuş.

Manası: Ey Cebrail’in ve Mikail’in, İsrafil’in ve Azrail’in, İbrahim’in ve İsmail’in, İshak’ın ve Yakub’un Rabbi, Ey bereketleri veren, Tevrat’ı, Zebur’u, İncil’i ve Kuran-ı Kerim’i indiren Allah’ım. Kudret ve güç sadece yüce ve büyük olan sana aittir. Açıkça ortadadır ki Hak ve tek Melik olan senden başka ilah yoktur. Sadık ve emin olan Hz. Muhammed(S.AV.) senin elçindir. Ey Allah’ım, Ey Allah’ım, Ey kaim ve diri olan, Ey ikram ve celal sahibi, Ey azim olan arşın sahibi, senden beni hoş ve helal bir rızık ile rızıklandırmanı diliyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim senin rahmetinle (Ashabı Kehfin isimleri) Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmir.


Bu makale de ilginizi çekebilir: İşlerin Rast Gitmesi İçin Dua


İLGİLİ ARAMALAR

Ev almak istiyorum, ev almak için dua kadınlar kulübü, Hayırlı ev almak için dua, Ev almak için ihlas suresi, 40 bin ihlas Ev Alma Duası, Ev sahibi olmak için dua Fetih Suresi, ev sahibi olmak için zikir, Ev almak için okunacak Esma, Ev almak için hangi Sure Okunur, Ev almak için dua diyanet, ev almak için salavat, ev satmak için dua, Evin satilmasi için okunacak dua denenmiş, ev sahibi olmak için olumlamalar, ev alma duası, cübbeli ahmet hoca ev almak için dua.

KAYNAK: https://www.duavekuran.com/ev-almak-icin-okunacak-cok-etkili-ve-en-guclu-dua/