Şeytan Cennete Nasıl Tekrar Girdi?

şeytan cennete nasıl girdi

Şeytan cennete nasıl tekrar girdi, şeytan cennetten kovulduktan sonra cennete nasıl geri girdi veya şeytanı cennete sokan hayvan hangisi gibi bir sürü soru insanların aklına geliyor. Ve bu sorulara şimdiye kadar doyurucu bir cevap vereni görmedim ta ki kaynağı altta vereceğim kişi cevaplayana kadar…

Şeytan Cennete Nasıl Tekrar Girdi?

Bu sorunun cevabı aslında şu soruya da cevap oluyor:

Neden Allah ilk insanı direkt dünyaya değil de cennete göndermiştir? Halbuki ayette Allah, ben yeryüzünde bir halife yaratacağım diyor.

Şeytan kovulduktan sonra Hz. Ademi kandırmak için nasıl cennete tekrar geri girdi sorusunun cevabı o yasak ağaçta gizlidir.

  • Şeytan cennete tekrar geri girmedi.
  • O yasak ağaç cennette değil yeryüzündedir.
  • İlk yaratılan Adem bizden farklı olarak hem yeryüzüne gelebiliyor hem de cennet boyutuna geçebiliyor idi.
  • Şeytan, onu ölümsüz yapacağını söyleyerek Hz. Ademi yeryüzündeki yasak ağaca dokundurttu ve Allah da Hz. Adem’in tekrar cennet boyutuna ulaşmasına engel oldu onu cennetten kovarak.

Demek ki Allah yeryüzünde bir halife yaratacağım derken Hz. Adem’i yaratıp dünyaya göndermeden evvel yalnızca cennete koymuş değildir. Aynı anda hem hem dünyaya hem de cennete koymuştur.

Kaynak: Hakikat Kitabı sayfa 108

Ayrıca bakabilirsiniz: Hakikat Kitabı Nedir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Emrah Eryılmaz Hakikat Kitabı Yorumları


KONU İLE İLGİLİ ARAMALAR

Şeytanın cennetten kovulması Hikayesi, Şeytan nasıl cennete girmiş, Yılan Neden sürünür Hikayesi, Adem Havva elma yılan, Şeytan cenneti marina, Şeytan Cennete nasıl girdi Cübbeli, Hz Âdem ve şeytan Kıssası, Şeytanın cennetteki ismi nedir, Hz Âdem nerede yaratıldı, Hz adem’in cennetten kovulması ayet, Şeytan cennetten neden kovuldu, Hz Âdem’in yediği yasak meyve nedir, Hz Adem neden cennetten kovuldu kısa, Cennetten kovulma tablosu, Şeytan isyan etmeseydi, Şeytan ve Havva, Cennet ağacı yılanı, Âdem in Cennetten ihracı, Hz Adem Hz Havva hikayesi, Yılanın Allah a karşı gelmesi, Hz. Âdem buğday, Şeytan havvayi nasıl kandırdı, Şeytan cennete girebilir mi, Yasak meyve cinsellik, Hz Adem neden cennetten kovuldu, Adem babamız cennetten neden kovuldu, Havva Ademi elmayla nasıl kandırdı?