1 m2 Duvara Ne Kadar Alçı Gider?

1 m2 duvara ne kadar alçı gider

1 m2 duvara ne kadar alçı gider?

1 m2 Duvara Ne Kadar Alçı Gider?

Bir metrekare duvara 10 kilo perlitli sıva alçısı ile 1 cm kalınlığında ya da 1 kilo saten alçı ile 1 mm kalınlığında sıva yapılabilir.

30 kg (kilo) Alçı Kaç m2 Yer Yapar? Metrekareye Ne Kadar Alçı Gider?

  • Perlitli sıva alçısı 1 cm kalınlıkta: 1 Torba (35 kg) perlitli sıva alçısı ile tuğla veya briket duvar üzerinde 3,5 metrekare yer yapar.
  • Saten Alçı 1mm kalınlıkta: TSEstandartlarına göre üretimi yapılan 1 torba (30 kilo) saten alçı ile yaklaşık 30 metrekare yüzey sıvanabilir.

Alçı Sıva Çeşitleri Nelerdir?

  • Sıva alçısı olarak yaygın biçimde kullanılan üç tip alçı vardır:
  • Perlitli Sıva Alçıları ( kaba sıva 5 – 40 mm )
  • T.S. …
  • Saten Sıva Alçıları ( ince sıva 0,3 – 1 mm )
  • İç mekânlar için son kat alçı karışımıdır.
  • Yatayda ve düşeyde 0,3 – 1 mm kalınlığında yapılır.
  • Makine Sıva Alçıları

ALÇI GENEL BİLGİ:

Alçı, alçıtaşı veya kireçten üretilen, mimaride ve sanatta kullanılan, suyla karıştırıldığında macun kıvamını alan ve kuruduğunda sertleşen yapı malzemesidir.

Alçıtaşının 158 °C’de pişirilmesiyle elde edilir. Alçı su ile karıştırılınca yitirdiği suyu alarak çabucak donduğundan; yapılarda, kabartma ve süslemecilikte, ortopedide, dişçilikte, heykelcilikte kullanıldığı gibi, toprağın tuzdan arınması için tarımda da kullanılır. İlave katkılarla inşaat sektöründe kaplayıcı malzeme olarak kullanılır pişirilme süresi içindeki su oranıyla doğru orantılıdır.

Ayrıca bakabilirsiniz: Saten Alçı ile Sıva Alçısı Arasındaki Fark Nedir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: 1 m2 Duvara Ne Kadar Kum Gider?


ALÇI İLE İLGİLİ ARAMALAR:

Alçı formülü, Ortopedik alçı çeşitleri, Alçı Çeşitleri, Alçıyı sertleştiren madde, Alçı çeşitleri Diş Hekimliğinde, Alçı ile derz dolgu nasıl ayırt edilir, Alçı çeşitleri ve Fiyatları, Alçı çeşitleri Ortopedi, Alçı isimleri, İnce alçı sıva, Geç donan alçı, Alçı tipleri Diş Hekimliği, Alçı Fiyatları 2020, Renkli alçı nasıl Yapılır, Alçıpan fiyatları tekzen, Aljinat Tozu TEKZEN, BALDUDAK Kalıp ALÇISI, Sert döküm alçısı, Porselen Alçısı fiyatları, Alçı kalıp boyama, Alçı döküm kalıbı, Saten alçı Sarfiyat, Alçımatik sarfiyat, Anolu alçı, Saten Alçı 30 kg, Tuğla üstü alçı sıva nasıl yapılır, Bursa Alçı sıva Fiyatları.