1 Dönümden Ne Kadar Kuru Fasulye Çıkar?

1 dönümden ne kadar kuru fasulye çıkar

Bir dönümden kaç kilo kuru fasulye çıkar, kuru fasulye dönüme kaç kilo ekilir, kuru fasulye satış fiyatı, 1 dönümden ne kadar kuru fasulye çıkar, 1 dekardan ne kadar kuru fasulye alınır, kuru fasulye 1 dönüme ne kadar verir, kuru fasulye çeşitleri nelerdir? Ve benzeri gibi aramalar, kuru fasulye yetiştirmeyi düşünen çiftçilerin çoğunlukla cevabını aradığı sorulardır.

1 Dönümden Ne Kadar Kuru Fasulye Çıkar?

1 dönümden kaç kilo kuru fasulye çıkar derseniz; yağışın bol olmadığı ya da zamansız olduğu vakitlerde ve de sulama yapılmayan tarlalarda, hiç bir ilaç atılmadan popüler tabiriyle organik olarak 1 dekardan asgari 80-150 kilo civarında kuru fasulye alırsınız. Kısaca 10 dönümden genel olarak 800-1500 kilo civarı ve 100 dekardan ise 8-15 ton civarı kuru fasulye alınır. Sulama yapılması, hava koşullarının iyi olması, kaliteli tohum ve gübreleme ile bir dönümden 200-400 kiloya kadar kuru fasulye alınabilir. Dönümden nadir de olsa iklime ve arazi yapısına bağlı olarak 500 kiloya kadar alanlar da bulunmaktadır.

15 Dönüm Tarladan Ne Kadar Kuru Fasulye Çıkar?

15 dekarlık organik kuru fasulye tarlasından 1.25 ila 2.25 ton arası kuru fasulye çıkar.

Kuru Fasulye Dönüme Kaç Kilo Ekilir?

Dönüm(dekar) başına 6-10 kg kuru fasulye tohumu ekilir.

Nerenin Kuru Fasulyesi Ünlüdür?

Erzurum’um İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. Çabuk pişmesiyle ünlüdür.

Kuru Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Şeker FasulyeBarbunya Fasulye, Dermason Fasulye, Çalı Fasulye, Horoz Fasulye, Bombay Fasulye, Selanik Fasulye, Sıra Fasulye.

1 Dönüm Kuru Fasulye Kazancı

Kuru fasulyenin kilosunu 10TL/kg (TMO 2011 fiyatı) alalım. Bir dönümden 80 ila 150 kilo arası kuru fasulye çıkar. Toplam kuru fasulye fiyat değeri tutarı dönümden 800 ila 1500 TL arası olacaktır. Brüt olan bu rakamların en az yarısı maliyettir. Kuru fasulyenin ton fiyatı 2021 için 10000 tl (en iyi cins olan şeker fasulye) civarında seyretmektedir.

Kuru Fasulye Maliyet Analizi

1 dönüm kuru fasulye ekim ve bakım maliyeti 2021 için 400 TL ile 750 TL arasındadır. Verilen değerler yaklaşık değerlerdir. Kullandığınız cinse göre maliyet hesabı değişir.


Ayrıca bakabilirsiniz: Güncel Fasulye Fiyatları

Bu makale de ilginizi çekebilir: Bir Dönümden Kaç Kilo Buğday Çıkar?