Fesleğenin Yararları ve Zararları Nelerdir?

fesleğenin yararları ve zararları nelerdir

Fesleğenin yararları ve zararları nelerdir?

Fesleğenin Yararları ve Zararları Nelerdir?

Fesleğen bitkisi, Sweet Basil veya Tulsi olarak da bilinir. Peki fesleğenin yararları ve zararları nelerdir? İşte Basil’in Faydaları (Yararları) ve Yan Etkileri (Zararları)…

Fesleğenin Yararları

Fesleğen bitkisinin avantajları nelerdir?

  • Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde kanser riskini azalttığı görülmüştür. Kutsal fesleğen, hücre proliferasyonunu bloke ederek meme kanserinin büyümesini ve ilerlemesini önlemede etkilidir.
  • Fesleğen sindirim sistemine yardımcı olur.
  • Fesleğen sinir sistemine iyi gelir.
  • Fesleğen anne sütünü arttırır. Bebekler üzerinde olumlu etkileri vardır. Gaz çıkarmada kolaylık sağlar.
  • Fesleğen gerginlik, uykusuzluk ve depresyon anlarında rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.
  • Fesleğen, migren hastaları için bir şifa kaynağıdır.
  • Fesleğen baş dönmesi, öksürük ve boğmacaya karşı büyük faydalara sahiptir.
  • Fesleğen sivrisinek kovucu özelliklere sahiptir. Bir saksıda büyür ve pencerenizin altına koyarsanız, yaz aylarının kabusu olan sivrisineklerden kurtulabilirsiniz.
  • Fesleğen kilo kaybına çok yardımcı olur. Büyük faydaları var. Kesinlikle uzmanlardan yardım almaya çalışın.
  • Fesleğen (Tulsi) saç dökülmesini önler.
  • Fesleğen soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Fesleğen ateş düşürür.
  • Fesleğen böbrekler için yararlıdır.
  • Fesleğen cilt hastalıkları için etkilidir.
  • Fesleğen ağız ve diş avantajlarına sahiptir.
  • Fesleğenin göze faydası vardır.
  • Fesleğen yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.

Fesleğenin Zararları

Fesleğenin yan etkileri nelerdir?

Daha fazla miktarda öjenol karaciğer hasarına neden olabilir. Aşırı doz alımında bulantı, ishal, hızlı kalp atışı veya konvülsiyonlar gibi semptomlara neden olabilmesi mümkündür.

Çok fazla fesleğen kullanmayın ve doktora veya uzmana sormadan kullanmayın. Çok kullanıldığında yan etkiler olabilir.

Fesleğen Hakkında Sık Sorulan Sorular

Fesleğen yapraklarını günlük yersek ne olur?

Eğer fesleğen  çok büyük miktarlarda düzenli olarak tüketilirse yapraklarındaki asidik özellikten dolayı, diş minesi çürümesine neden olabilir.

Fesleğen neden çiğnenmez?

Bunun da fesleğen yapraklarını yutmanın en iyi yol olduğunu gösteren bilimsel bir yönü var. Bunun bir nedeni  fesleğen yapraklarının çiğnemeyle salınan yüksek miktarda cıva ve demir içermesidir. Bu minerallerin dişlerinize zarar verdiği ve renk bozulmasına neden olduğu bilinmektedir.

Hangi hastalık fesleğen tarafından tedavi edilir?

Fesleğenin birçok hastalığı ve rahatsızlığı iyileştirdiği bilinmektedir. Fesleğen yapraklarının suyu, saçkıran ve cilt bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

Fesleğen saç için iyi mi?

Fesleğen, parlak parlak ve sağlıklı saçlar elde etmeye yardımcı olan harika bir bitkidir. Saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri kepek ve kuru kafa derisidir. Fesleğen kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur ve kaşıntıyı ve kepekleri azaltarak saç derinizi serin tutar ve böylece saç büyümesini destekler.

Fesleğen cilt için iyi midir?

İyileştirici, antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar özellikleri sayesinde tulsi, siyah noktaları, sivilceleri önleyerek cilde yarar sağlar ve cilt enfeksiyonlarını hafifletir. Vitaminler, mineraller, elektrolitler ve phytonutrients ile paketlenmiş fesleğen, sağlıklı saç ve cilt için kahraman bileşenidir.

Kutsal Fesleğen’i kim kulanmamalıdır?

Kan şekeri düşükse ya da hamile kalmaya çalışıyorsanız kutsal fesleğen kullanımına dikkat etmelisiniz.

İngilizce’de fesleğen nedir?

İngilizce Tulsi. Ocimum kutsal alanı, kutsal fesleğen veya tulasi olarak da bilinen Ocimum tenuiflorum

Günlük fesleğen suyu içebilir miyiz?

Her gün tulsi suyuna sahip olmanın başka bir yararı daha var. Bu basit içecek, beliniz için metabolizmayı hızlandıran bir içecek olarak işlev görebilir. Fesleğen yaprakları, sindirim enzimleri ve meyve suları ile etkileşime giren, kökten yağın kesilmesine yardımcı olan doğal kimyasallar içerir.

Fesleğen karaciğer için iyi midir?

Fesleğen testosteron seviyelerini artırabilir. fesleğen, karanfil ve Peru balsamının uçucu yağında da bulunan bir madde olan öjenol içerir. Az miktarda fesleğen karaciğerde toksine bağlı hasarı önleyebilirken, daha fazla miktarda öjenol karaciğer hasarına neden olabilir.

Fesleğen yaprakları çiğneme dişler için zararlı mıdır?

Bunun bir nedeni fesleğen yapraklarının çiğnemeyle salınan yüksek miktarda cıva ve demir içermesidir. Bu minerallerin dişlerinize zarar verdiği ve renk bozulmasına neden olduğu bilinmektedir. Ancak çiğ Tulsi yapraklarını çiğnemekten kaçınılması tavsiye edilir.

Fesleğen kilo vermeye yardımcı olur mu?

Tulsi yapraklarını sabah erkenden tüketmek kilo kaybına yardımcı olabilir:… Fesleğen yapraklarının metabolizmayı arttırdığı bilinmektedir. Hızlı bir metabolizmanız varsa, kalorileri daha hızlı yakabilirsiniz. Detoks: Fesleğen yaprakları veya fesleğen çayı harika doğal detoks görevi görür.

Fesleğen neden kutsal kabul edilir?

Tulsi veya Tulasi (Kutsal fesleğen) veya Vrinda, Hindu inancında kutsal bir bitkidir. Hindular bunu tanrıça Tulsi/ Vrinda’nın dünyevi bir tezahürü olarak görür; Lakshmi’nin avatarı ve böylece tanrı Vishnu’nun eşi olarak kabul edilir.

Kutsal fesleğen saç dökülmesine neden olur mu?

Kutsal fesleğen, iyileştirici özellikleri ile bilinen kokulu, adaptojenik bir bitkidir. Kepek ve kaşıntı veya hormonal seviyelerde değişikliklerin neden olduğu saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir  .

Kutsal Fesleğen yüksek tansiyon için iyi mi?

Ayrıca kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olabilir. Kemirgenlerde, fesleğen ekstraktının sadece kısa bir süre de olsa kan basıncını düşürdüğü gösterilmiştir. Fesleğende bulunan kimyasal öjenol, kan damarlarını sıkan bazı maddeleri engelleyebilir.

Kutsal Fesleğen kilo almaya neden olur mu?

Prediyabet veya tip 2 diyabetiniz varsa, kutsal fesleğen bitkisinin tüm parçaları kan şekerinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Hayvan ve insan denemeleri, kutsal fesleğenin diyabet semptomlarını önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir: kilo alımı, hiperinsülinemi veya kanda aşırı insüline karşı iyi geldiği belirtilmektedir.

Kutsal Fesleğen adrenal yorgunluğa iyi mi?

Adaptojenik bitki olan fesleğen adrenal fonksiyonunu normalleştirmeye ve enerji seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olur.

Gece veya sabah kutsal fesleğen almalı mıyım?

Erken araştırmalar, sabah ve gece ağızdan kutsal fesleğen ekstraktı almanın, unutkanlık, cinsel problemler, tükenme ve uyku problemleri de dahil olmak üzere stres belirtilerini azalttığını göstermektedir.

Fesleğenin tadı nasıl?

Fesleğenin tipik olarak güçlü bir aroması ve büzücü, bazen acı bir tadı olduğu belirtilmektedir. Mutfak fesleğen ailesi ile ilgili olarak, çiçek ve biber notaları da olabilir. Bazı fesleğen türleri de karanfil benzeri bir aromaya ve baharatlı bir tada sahip olabilirken, diğerleri taze, limon aroması ve aroması verebilir.


Ayrıca bakabilirsiniz: Hem Kilo İçin Hem Sağlık İçin Fesleğen Çayı

Bu makale de ilginizi çekebilir: PediaSure Mama Sağlıklı mı?