Amerika ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Neden Oluşur?

amerika ile türkiye arasındaki saat farkı

Amerika ile Türkiye arasındaki saat farkı neden oluşur? Ülkeler arası saat farkı neden olur? Dünyadaki saat farkları neden oluşur? Saat farkı İngilizcesi nedir? Türkiye’nin en batısı ile en doğusu arasında kaç meridyen var? Türkiye’nin en batısı ile en doğusu arasındaki zaman farkı kaçtır?

Türkiye ile Amerika Arasındaki Saat Farkı Kaçtır?

Amerika ile Türkiye arasındaki saat farkı neden oluşur?

Türkiye ile Amerika arasında zaman farkı 7 saat ile 11 saat arasında değişiyor. Bunun sebebi ülkelerin kendi içlerindeki yerel saat farklarıdır.

Türkiye‘de saat 11 iken Amerika’da kaç diye sorulduğunda direk cevap veremiyoruz. Sadece ortalama bir cevap verebiliriz ama net olarak saatin kaç olduğunu bilmek istiyorsak Amerika’nın hangi eyaletinde olduğumuz önemlidir. ABD’nin en batısı ile en doğusu arasındaki saat farkı 3′ tür.

Örneğin Oregon ve Kaliforniya gibi eyaletlerde Türkiye ile saat farkı 11′dir. Türkiye’ de saat 11.00 iken Amerika’nın en batı eyaletlerinde 00.00 oluyor. Fark 11 saattir.

Başka bir örnekle açıklamak gerekirse Türkiye konumunda Salı günü saat 19:19 iken Washington D.C., Amerika Birleşik Devletleri konumunda Salı günü saat 12:19’dir.Fark 7 saattir.

Saat Farkı Neden Olur?

Saat farkı farklı ülkeler arasında olduğu gibi aynı ülke içindeki şehirler arasında da olabilir. Bu durumun temel nedeni dünyanın kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru dönüyor olmasıdır. Ve doğal olarak farklı meridyenler üzerinde bulunan ülke veya şehirlerin sabahı da farklı saatlerde olacaktır. Örneğin dünya batıdan doğuya doğru dönerken Türkiye’de güneşin doğuşunu ilk yaşayan il Iğdır olacaktır. Zira Iğdır en doğudadır ve Türkiye’nin en doğusundaki meridyen olan 45 derece doğu meridyeni üzerindedir.

Saat Farkı İngilizcesi Nedir?

Saat farkının İngilizcesi “Time Difference” dır.

Türkiye’nin En Batısı ile En Doğusu Arasında Kaç Meridyen Var?

  • En doğu Iğdır 45 derece doğu
  • En batı Gökçeada 26 derece doğu
  • 45-26 = 19 meridyen vardır.

Türkiye’nin En Batısı ile En Doğusu Arasındaki Zaman Farkı Kaçtır?

  • En doğu Iğdır 45 derece doğu
  • En batı Gökçeada 26 derece doğu
  • 45-26 = 19 meridyen vardır.
  • Her meridyen arası zaman farkı 4 dk.
  • Toplam 19*4=76 dakikadır.

Türkiye ile Ülkelerin Saat Farkları

  • Almanya ile Türkiye arasında kaç saat var: Almanya ile Türkiye arasında 1 saat fark vardır. Türkiye’de saat 9.00 iken Almanya’da 8.00′dır.
  • Fransa (Paris) ile Türkiye arasındaki saat farkı: Fransa ile Türkiye arasındaki saat farkı 1‘dir. Fransa’da saat 2.00 iken Türkiye’de 3.00’dır.
  • İtalya (Roma) ile Türkiye arasındaki saat farkı: İtalya ile Türkiye arasındaki saat farkı 1‘dir. İtalya’da saat 2.00 iken Türkiye’de 3.00′dır.
  • İngiltere (Birleşik Krallık) – Türkiye saat farkı: İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı 2‘dir. İngiltere’de saat 2.00 iken Türkiye’de 4.00′dır.
  • Çin Türkiye saat farkı: Çin ile Türkiye arasındaki saat farkı 5′ tir. Çin’de öğlen saat 12.00 iken Türkiye’de aynı anda sabah saat 7.00′dır.
  • Türkiye ile Güney Kore arasındaki saat farkı: Türkiye ile Güney Kore arasındaki saat farkı 6′dır. Güney Kore’ e saat akşam 18.00 iken Türkiye’de aynı anda saat öğlen 12.00′dır.

Ayrıca bakabilirsiniz: Jet Lag Etkisi Nedir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Türkiye Cumhuriyeti Kurulduğunda Kaç İl Vardı?


İLGİLİ ARAMALAR

Saat farkı hesaplama, Saat farkı nasıl oluşur, Saat farkı nasıl hesaplanır, İtalya ile Türkiye arasındaki saat farkı, Amerika Türkiye saat farkı, İngiltere Türkiye saat farkı, Paris de şu an saat kaç? Çin Türkiye saat farkı, Çin ile Türkiye saat farkı, Çin Türkiye’den kaç saat ileri, Çin’de saat kaç, Türkiye ile Güney Kore arasındaki saat farkı, Güney Kore saati.