Birini Sürekli Düşünmek Ne Anlama Gelir?

birini sürekli düşünmek

Sürekli aynı kişiyi düşünmek ve bunu engelleyememek ne anlama gelir? Birini sürekli düşünmek ne anlama gelir, bilimsel olarak karşılıklı mıdır? Yazının sonunda yer alan ve yaklaşık 5000 kişinin cevapladığı ankete göre insanların çoğu sürekli birisini düşünmekten rahatsız.

Birini Sürekli Düşünmek Ne Anlama Gelir?

Platonikçe seviyorsanız sevdiğiniz kişi aklınızdan hiç çıkmaz ve sürekli onu düşünürsünüz. Ve kendinizi “Sürekli birisini düşünmek ve bunu engelleyememek ne anlama gelir?” sorusunun cevabını okurken bulursunuz. Peki o sizi düşünüyor mu??? Ama siz bu yazıyı okurken onu düşündünüz bile:

  • İstemsiz olarak birini sürekli düşünmek ve bunu engelleyememek ne anlama gelir?
  • Acaba o da beni düşünüyor mu?
  • İnsanlar birbirini hisseder mi?
  • Kalp kalbe karşı mıdır bilimsel açıklaması?
  • Kim uyumadan seni düşünüyor?
  • Sürekli aynı kişiyi düşünmek karşılıklı mıdır?
  • Sürekli aynı kişiyi düşünmek ve bunu engelleyememek ne anlama gelir?
  • Rüyada sürekli aynı kişiyi görmek rüya tabiri nedir?

gibi sorulara cevap ararsınız.

Bu sorulara yani “Birinin seni düşündüğünü nasıl bilebilirsin?” gibi sorulara en iyi cevabı aslında Facebook, WhatsApp, Instagram gibi uygulamaların sahipleri verebilir. Aynı anda birbirinizin profiline baktınız mı bakmadınız mı bu firmalar bilir.

Yazımızın devamında konu ile ilgili farklı bilgiler bulacaksınız ama sürekli aynı kişiyi düşünmenin veya birini sürekli rüyanızda görmenizin en başlıca nedenlerinden biri platonik aşktır.

Sürekli Aynı Kişiyi Düşünmek Kuantum ve Telepati!

“Eğer sürekli aynı kişiyi düşünüyorsanız ve buna engel olamıyorsanız, bu durumun nedeni o kişinin de sizi düşünmesidir…”

Karşılıklı olarak birbirlerini tanıyan kimseler için söylenmiş bu sözü psikolojik araştırmacılar kuantum ve telepati ile ilişkilendirerek açıklamaya çalışmaktadırlar. Bilimsel, kuantumsal olarak tüm zihinlerin daimi bir enerji alışverişi içinde oldukları belirtilmektedir. Yani birimiz odaklandığımız bir kişi hakkında düşünürken aslında o kişinin bilinçaltına yayın gönderirmişiz. Ama birçok insan bunu bilmediği için rastgele düşünerek kendilerini sonrasında içinden çıkamadıkları sorunlar yumağı içinde bulurlarmış. Örneğin onu özlediğinizi düşünürsünüz ve o alana bu duyguyu gönderirsiniz. Özlediğiniz kişi de bu düşüncenizi kendi düşüncesiymiş gibi algılar ve sizi özlediğini düşünürmüş…

Peki o vakit ilk kim başlattı bu işi? İlk kim diğer kişiye odaklanarak onu düşünmeye başladı?

Bu sorunun cevabı meçhul! Belki ilk görüşüp tanıştıktan sonra ilk başlarda hiç aklınızda olmamasına rağmen sonradan düşünmeye başladığınız ve zamanla aklınızdan çıkmayan kişi başlatmış olabilir mi? O başlatmış ise ona sizi düşünmesini başlatan şey nedir peki?

“Sürekli aynı kişiyi düşünüyorsanız o da sizi düşünüyordur” bir batıl düşünce midir?

Birini tekrar tekrar düşünmeye başladığınızda ya da bir ödül beklediğinizde etkinleştirilen dopamin ödül sisteminiz harekete geçer. Bir ödül alacağınızı düşündüğünüz an ödülün ne olacağı gibi bir çok nedenden dolayı aklınızdan o ödül çıkmaz.

Nispeten normal bir insansanız, muhtemelen birini tekrar tekrar düşünürsünüz. Çünkü gelecekte o kişi ile ödüllendirici bir deneyim yaşayacağınızı tahmin edersiniz. Ancak; sigara bağımlılığında sigara bulamadığınız andaki ile sizin için bir ödül gibi olan o kişi ile etkileşiminizin olmadığı o andaki içinde bulunduğunuz ruh hali aynıdır. O ruh hali insana düşmanından sigara aldırtır. Kendinizden her türlü ödünü verirsiniz. Sigara bulana kadar sigara, o kişiyi elde edene kadar o kişi aklınızdan çıkmaz ve sürekli onu düşünürsünüz.

Sonuçta elde etmeyi istediğiniz şeyin elden gitme ihtimali veya elde etme ihtimali kafanızı meşgul eder durur. Ve rüyada hep aynı kişiyi görmek ne demek diye rüya yorumlarına bakarsınız.

Sürekli Birini, Aynı Kişiyi Rüyada Görmek Ne Demektir?

İstediğimizi, hayal ettiğimiz şeyi elde etmediğimiz sürece sürekli aklımızda hep birileri ya da bir şeyler olacaktır. Ve rüyada sürekli birini görmek diye rüya yorumlarına, dini rüya tabirlerine bakacağız. Rüyada sürekli aynı kişiyi görmek, dini rüya tabirine göre rüyayı gören kişinin o kimse ile ilgili olarak bilinçaltına yer etmiş olan bir durumun varlığına, o kişiyi uyanıkken çok düşündüğüne, merak ettiğine ya da özlediğine tabir edilirmiş.

Sürekli Birini Düşünmekten Nasıl Kurtulurum?

Aşık olmadığın birini düşünmekten kurtulmak, aşık olduğun birini düşünmekten kurtulmaktan daha kolaydır. Her ikisi için de yöntem ya her türlü görsel veya sanal iletişim olmadan farklı mekanlarda olarak zamana bırakmak ya da çivi çiviyi söker yönteminin gelmesini beklemektir.

Devamlı birini düşünmekten nasıl kurtulurum derseniz şunları deneyebilirsiniz:

  • Dikkatinizi dağıtın.
  • Mümkünse sürekli düşündüğünüz kişi ile aynı şehirde yaşamayın.
  • Yeni hobileriniz olsun.
  • Yalnızlıktan uzak durun.
  • Film seyredip kitap okuyun.
  • Sevgiliniz olsun.

Sürekli Birini Düşünmek Hastalık mıdır?

Sürekli birini düşünmek hastalık filan değildir ama başka bir hastalığın sonucu olabilir derler. Aşırı hormon veya enzimlerden kaynaklanabilir. Yazının devamında ne denmek istendiğini göreceksiniz.

Sürekli Birini mi Birilerini mi Düşünürüz?

Aslında sürekli birini değil o birinin yanında başka sebeplerle sürekli düşündüğümüz başka birileri ya da bir şeyler de vardır. Diğerlerini düşünmemize sebep olan nedenler ortandan kalktığı an halen sürekli düşündüğümüz kişi var ise o kişi gerçekten aşık olduğumuz kişidir. Diğerlerini de sürekli düşünmemizi sağlayan nedenler aslında arzularımız  olup başlıcaları şunlardır:

  • Cinsel arzu: Bir erkeğin cinsel organı, baldırı veya kalçası gözüne takılan kadın, erkek yakışıklı olmasa dahi cinsel açlığı sona erinceye kadar sürekli o erkeği düşünür. Aynı şekilde bir kadının kalçası, memesi veya baldırları gözüne takılan erkek, kadın güzel olmasa dahi tabancayı boşaltana kadar sürekli o kadını düşünür. Hem kadın hem de erkek şehvet durumu ortadan kalktığı an akıllarındaki o kişileri unuturlar, ta ki şehvet duygusu yeniden kabarıncaya kadar. Kabardığı an genelde en son taze olan anınızı kafaya takarsınız.
  • Hırs: Bazı kişiler aslında beğenmeseler dahi herkesi elde etmeyi arzular. Birinin elde edilemeyecek olması onlar için huzursuzluk kaynağıdır, elde edene kadar kafaya takarlar.
  • Kıskançlık: Birini kıskanan biri sürekli o kişiyi nasıl alt edeceğine kafa yorar ve aklında hep o çekemediği kişi vardır.
  • Öc alma: Bazı insanlar kindardır, intikam almadan rahat edemezler. İntikamlarını alana değin aklındaki kişiyi sürekli düşünürler.
  • Korku: İnsan bir şeyden korktuğu an o korktuğu şey ortadan kalkana kadar rahat etmez, korktuğu şey aklından çıkmaz rüyalarına girer. Biriyle ilgili sakladığınız bir sırrı sürekli hatırlamanıza sebep olacak şeylerin çokluğu, o sırrın açığa çıkması halinde karşınıza dikilecek olan sırrın muhatabı kişiyi düşünme çokluğunu arttırır.

İstemsiz Birini Sürekli Düşünmek Mümkün mü?

İstemsiz düşünmek diye bir şey olacağını sanmıyorum çünkü istemsiz düşünmenin var olması demek isteyerek düşünmenin de var olması demektir. Düşüncemiz bize boyun eğmez. Ne düşüneceğimize biz karar veremiyoruz, sadece düşündüğümüz an farkına varıyoruz. Düşünme düşünme dersin yine de düşünürsün…

Ayrıca bakabilirsiniz: Rüyada Sürekli Aynı Kişiyi Görmek

Bu makale de ilginizi çekebilir: Platonik Aşk Ne Kadar Sürer?