İndigo Tozu ile Saç Boyanır mı?

indigo tozu ile saç boyanır mı

İndigo tozu ile saç boyanır mı? İndigo ve kına saçı nasıl boyar? Beyaz saçta indigo nasıl kullanılır?

İndigo Tozu Nedir?

İndigo çivit mavisi demektir. Bazı bitkilerin yapraklarından çıkarılan doğal bir boya olarak geçmişte kullanılmıştır. Doğal indigonun elde edildiği bitki olan İndigofera Hindistan’ da  bulunmaktadır.

Bir renk adı olarak bilinen indigo kelimesi son zamanlarda “indigo çocuk” gibi adlandırmalarla gündeme geliyor. Peki indigo çocuk ne demek? Sırası gelmişken bu bilgiyi de verelim. IQ seviyesi yüksek olan yaşıtlarına göre daha açık bir bilince sahip olduğu bilinen bu çocuklar indigo çocuk olarak adlandırılıyor.

İndigo Tozu ile Saç Boyanır mı?

Konumuza gelecek olursak. Peki beyaz saçlarda indigo nasıl kullanılır? İndigoyu beyaz saça direk uyguladığınızda yeşil bir renk oluşur. Bu  durum istenilen bir şey değildir. Bu yüzden indigodan istenilen faydayı görmek için öncelikle normal bir şekilde kına ile saçımızı boyamalıyız. Yapılan kına işlemi indigonun üzerine tutunacağı astarı oluşturur. Daha sonra hazırlanan indigo karışımı uygulanır ve saçın zemininde bulunan kına üzerine tutunur. 24-48 saat arasında oksidasyon gerçekleşir ve renk koyulaşarak oturur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kullandığımız ürünlerin tamamen organik olmasıdır. Zira günümüzde doğal diye satılan birçok ürün kimyasal maddeler içerebiliyor.

Kına ve indigo kullanarak sadece koyu tonlar elde edebilirsiniz. Daha fazla renk seçeneği için amla ve cassia gibi doğal tozları da uygulama prosedüründeki ölçülere uyarak karışımınıza ekleyebilirsiniz.

Güvenilir satıcılardan aldığınız ürünleri tarifine göre uyguladığınızda yüzünüzü güldürecek sonuçlar alacaksınız.

Ayrıca bakabilirsiniz: Essence Natural Hayat İndigo

Bu makale de ilginizi çekebilir: Doğal Saç Boyama Yöntemleri Nelerdir?


İLGİLİ ARAMALAR

Amla tozu saç boyası olarak kullanılır mı? Cassia saç boyası olarak kullanılır mı? Kına beyazları kapatır mı? İndigo çocuk nedir?