VODAFONE’un “CEP ARAN” ile TURKCELL’in “ARAN KAZAN” KAMPANYA KURNAZLIKLARI

VODAFONEun CEP ARAN TURKCELLin ARAN KAZAN KAMPANYA KURNAZLIKLARI

Vodafone’un Cep Aran Kampanyası sayfasına girdiğinizde gördüğünüz kampanya tanıtım metni şu şekilde:

“VODAFONE CEP ARAN KAMPANYASI”]Vodafone Cep Aran Kampanyası ile arandıkça kazanın. Kazandığınız liralarla dilediğiniz yönü arayın Diğer operatörlerden ve sabit hatlardan arandığınız her 10 dakika, artık size bedava 50 kuruş kazandırıyor. Bu kampanya sayesinde ne kadar çok aranırsanız, o kadar çok kazanıyorsunuz! Üstelik kazandığınız cep liraları kullanmak için beklemenize gerek yok, toplamda 10 dakika arandığınızda hesabınıza anında 50 kuruş yükleniyor. Kazanmaya başlamak için tek yapmanız gereken ABONE yazıp, 7506’ya ücretsiz SMS göndermek ya da 7506’yı ücretsiz arayarak kayıt olmak. Kazandığınız hediye lira miktarını öğrenmek isterseniz BAKIYE yazıp, 7506’ya ücretsiz SMS gönderebilir ya da 7506’yı ücretsiz arayabilirsiniz.

Bunu okuyan kişi hemen hesap yapmaya başlıyor. Zaten faturasız aboneyim. Aylık 30, 40 TL yükleme yapıyorum. Günde beni yarım saat arasalar ayda 15 saat eder.  Her 10  dakikaya 50 kuruştan hesaplarsak saati 3 lira ve 15 saati 45 TL eder ki; bu da eğer kampanyaya geçersem hiç telefon parası ödemeden her ay 45 TL’lik görüşme hakkım olacak demektir.  Bu şekilde düşünüp, “Oh ne güzel!” deyip hemen kampanyanın üzerine atlayanlar herhalde az değildir.

Kampanyayı görüp de bu atlayanların dışında kalanlar ise muhakkak kampanya metninin tamamını okuyanlardır. Çok küçük puntolarla uzunca yazılmış kampanya metninin  “Esaslar” içeriğinin ortasını geçtikten sonraki bir maddesinde  bakın ne deniyor. 🙂

“Vodafone Cep Aran Kampanyası ESASLAR”Aboneler 30 gün içerisinde maksimum 6 TL Cep Aran Lirası kazanabileceklerdir.

Kampanyanın bu esasını “Aran ve ayda 6 TL kazan!” şeklinde  kampanya sloganı yapacak kadar dürüstlük beklemiyoruz ancak  bu maddeyi Esaslar başlığının 1. sırasına koyun da millet tongaya düşmesin bari..

Gelelim Turkcell’in “Aran Kazan” cadı kazanına! Bakınız kampanya metni:

“Turkcell Aran Kazan Kampanyası” Aran Konuş Kazan, Turkcell abonelerine cevapladıkları çağrılar için çekiliş hakkı kazandıran ve büyük ödül çekilişine dahil eden bir kampanyadır. Kampanya 25/07/2014 – 25/11/2014 tarihleri arasında geçerlidir. Aboneler KAZAN yazıp 2002’ye göndererek 20 TL karşılığında kampanyaya katılarak, anında 20 çekiliş hakkı ve 40 TL/100 DK Turkcell içi günlük konuşma paketi kazanırlar, ayrıca her aranmalarında 1 çekiliş hakkı daha kazanmaya devam ederler. Kampanya sonunda yapılacak çekiliş ile bir kişiye Mercedes-Benz otomobil hediye edilecektir.

Aran Kazan diyorsun ne kazanıyorum? Çekiliş hakkı..!  Her arandığımda bir çekiliş hakkı! Noter huzurunda mı yapılıyor, kaç çekiliş hakkım oldu, çekiliş numaralarım torbaya konmadığına göre elektronik sistemde yer alıp almadığı, noterin bu sistemden anlayıp anlamadığı gibi tereddütlerimi şimdilik bir kenara bırakıp konuya geri dönelim.

Arandıkça çekiliş hakkı kazanıyoruz! Bunun için bir ödeme yapmasak tamam. Ancak 20 TL kampanya giriş ücreti ödeyeceğim! Mercedes çekilişine katılmak için 20 TL ödeyin, diyememişler. Çünkü deseler bu resmen kumara gel demek olur! Bu nedenle, dolaylı yoldan kumar oynatmak için 20 TL karşılığında  100 dakika Turkcell içi günlük konuşma hakkı vermişler.:-)

100 dakikalık konuşma ne kadar ederse bunu 20 TL’den düşün geriye kalan miktar mercedes çekilişine katılmak için bilet parasıdır. Milli Piyango’ya bahisçilere bir yeni rakip olarak Turkcell Arenada… 🙂

Tabi hepsi bu kadarla da kalmıyor! Sizi kampanyaya katmak için telefonla arıyorlar! Büyük ihtimal bir bayan çıkar! Hızlı bir şekilde bir sürü şey söyler! Ters bir anınıza gelir, yada arayan bayanı kırmamak için  “He heee!” der kabul edebilirsiniz.:-) Bu nedenle, ayrıca konuşma ücretinin sizden kesildiği belirtilen 0888 2222002 nolu telefondan arandığınızda bir daha düşünün.

Diyelim telefona cevap vermediniz! Hemen peşinden cep telefonunuza aşağıdaki mesaj geliyor.

“TURKCELL ARAN KAZAN SMS MESAJI”Turkcellilere özel MERCEDES çekiliş kampanyasıyla ilgili aradik ulasamadik. HEMEN yaz bu mesaji cevapla ve aninda buyuk odul için 20 cekilis hakki ve 40TL degerinde Turkcell ici gunluk konusma paketi kazan ve sadece 20tl’ye MERCEDES A180 kazanma sansi yakala. 8882222002

Gelen Mesajı incelersek:

  1. MERCEDES ve HEMEN kelimesi büyük yazılmış. Kampanyanın amacı 40 TL  Turkcell içi günlük konuşma paketi değil,  para karşılığı çekiliş düzenlemek.
  2. HEMEN yaz derken bir an hemen ne yazayım diye düşünüp “Hemen” yazıp cevap verileceğini anlarsınız.
  3. Her katılana 1 değil de 20 çekiliş hakkı vermek istatiksel olarak kazanma oranını arttırmayacağına göre niye bir değilde 20? Ha bunun farkında olmayan, çok çekiliş hakkım oluyor diyenler  illaki vardır da bu insanlara da yazık değil mi?
  4. 20 TL’lik katılım ücretine mesajın sonunda yer veriliyor. Hemen önünde 40 TL’lik konuşma paketi kazanacağınızı belirttiklerinden  bu 20 TL’nin bu 40 TL’den karşılanacağını düşünebilirsiniz.
  5. En kötüsü ise HEMEN yazınca hem “40TL degerinde Turkcell ici gunluk konusma paketi”  hem de “ 20tl’ye MERCEDES A180 kazanma sansi” kazanacağınızı ve Mercedesi kazandığınız zaman sadece 20 TL ödeyeceğinizi düşünmenizdir.
Author: Profile

4 thoughts on “VODAFONE’un “CEP ARAN” ile TURKCELL’in “ARAN KAZAN” KAMPANYA KURNAZLIKLARI

  1. şahsen avealıyım 10dk aranıyorum HERYÖNE 5dk kazanıyorum 😀
    süper OLAY yaz 3540a gönder. bu yazıma cevap verme şansı yakala 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir