Memede Ağrı ve Nedenleri

Memede Ağrı ve Nedenleri

Dünya genelinde her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri, kadınların meme sağlığına daha fazla dikkat etmeye başlamasını da beraberinde getirdi. Artık kadınların belirli bir yaşın üzerinde düzenli olarak gerekli tetkiklerini yaptırmaya daha fazla özen gösteriyor. Hekimler 20 yaşın üzerinde olan tüm kadınların yılda bir defa mutlaka muayene olmasını öneriyor. Özellikle memede ağrı olması meme sağlığı ile ilgili çeşitli şüpheleri doğurduğundan gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor.

Memede Ağrı Neden Olur?

Meme kanseri çeşitli bulgularla kendini gösteriyor. Bunlar arasında nadir de olsa meme ağrısı da mevcut. Ancak meme ağrısına farklı nedenler de sebebiyet verebiliyor. Bazen kullanılan ilaçlar bazen de menopoz dönemi sonrasında vücutta yaşanan bazı değişimler beraberinde bu sıkıntıyı da getirebiliyor. Hatta regl dönemi dahi kadınlarda bu şikayetin oluşmasına neden olabiliyor.

Kadınlarda her regl döneminden yaklaşık 10 gün önce başlayan meme ağrısı regl sonrasında kendiliğinden ortadan kalkıyor. Yine de mutlaka bir hekim tarafından muayene edilmesi ya da gerek duyulursa bazı tetkiklerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu tetkiklerin sonucunda meme ağrısını gidermeye yönelik bazı tedaviler de uygulanabilir.

Meme Ağrısı Nasıl Ortadan Kalkar?

Genellikle hastalara kahve ya da çay gibi içerisinde kafein olan içeceklerin daha az alınması önerilir. Aynı zamanda E vitamini takviyesinin verilmesi de tercih edilebiliyor. Şayet meme ağrısı bir sorundan kaynaklanıyorsa, örneğin bir kist mevcutsa bu durumda mevcut sağlık sorununa yönelik olarak tedavi uygulanması gerekiyor. Nasıl bir tedavi uygulanacağına ise hekim tarafından karar verilmesi gerekir.

Meme ağrısı boyun ya da omuzlarda bulunan kaslarla ilgili olarak da ortaya çıkabiliyor. Oldukça farklı nedenler beraberinde bu sorunu getirdiğinden, klinik muayene çok büyük önem taşıyor. Meme sağlığı ya da memede meydana gelen ağrı gibi hususlarda daha detaylı bilgi almak isteyenler, Acıbadem Hastanesi’nin web adresine tıklayabilir.

Bu adreste başta meme kanseri olmak üzere meme sağlığına dair pek çok soruya yanıt bulunabiliyor. Aynı zamanda meme sağlığı ile ilgili kadınların nelere dikkat etmeleri gerektiği ya da hangi durumlarda bir doktora danışmaları gerektiği gibi konularda detaylı bilgi alınması mümkün olabilir.

Author: Profile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir