ormanda üst üste yığılmış kütüklerin resmi

1 Ster Odun Kaç (Kg) Kilodur?

1 ster odun kaç (kg) kilodur?

1 Ster Odun Kaç Kg Gelir?

Uzunluğu ve genişliği 1 metre, yüksekliği 1.10 metre yani 110 santim (cm) olan odun istifine yani yığınına 1 ster denir. 1 sterin ağırlığı ağaç türüne, istifin dizilişine, kesimden sonra geçen süreye bağlı olarak 250 ila 500 kg arasında değişebilmektedir. Standart bir ağırlığı yoktur. Ancak Orman Genel Müdürlüğü bir sterin ortalama 0,7 metreküp som odun içerdiğini ve 500 kilo ağırlığında olduğunu belirtmektedir.



1 Metreküp Odun Kaç Kg?

Bir metreküp odunun ağırlığı, odunların nem oranına ve odun türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, kuru odunun yoğunluğu metreküp başına 400 ila 700 kilogram arasında değişmektedir. Ancak, bu değerler odunun türüne ve kesildiği bölgeye bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Örneğin, meşe gibi sert ağaçlar daha yoğun olabilirken, çam gibi yumuşak ağaçlar daha hafif olabilir. Bu nedenle, bir metreküp odunun kesin ağırlığını belirlemek için odunun türü, nem oranı ve diğer faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.


Ayrıca bakabilirsiniz: En İyi Şekilde Yakacak Odun Nasıl Seçilir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: 1(Bir) Metreküp (m3) Kereste Kaç (kg) Kilodur?


ALAKALI ARAMALAR

5 ster odun kaç Kg? 1 ster meşe odunu kaç TL? 1 ster kaç TL? 1 metreküp odun Kaç Kg? Bir ster odun Kaç ton gelir? 1 ster nedir, ster hesabı nasıl yapılır? Bir ster odun kaç lira?

Author: Salva

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir