Yeniden Yapılanma Nedir ve Ne İşe Yarar?

Yeniden Yapılandırma Nasıl Olur? Küçük, orta ya da büyük işletmelerin çağa, çevrelerine ya da yeni stratejilerine uyum sağlayabilmeleri için çeşitli dönemlerinde yeniden yapılanmaları gerekir. İstisnasız her işletme için gerekli olabilen yeniden yapılanma aslında geleceğe yönelik bir yatırım olarak da düşünülebilir. Çünkü küreselleşmiş global dünyada teknoloji hızını yakalamak, çağa ayak uydurmak, yasal düzenlemelerdeki değişikliklere uygun olacak şekilde faaliyet düzenlemesi yapmak temel ihtiyaçlar arasında yer alır.

Yeniden yapılanmayı bir anlamda işletmelerin “evrimi” olarak da değerlendirmek mümkün olabilir. İşletmelerin kendi bünyelerini genel bir kontrolden geçirmesi ve gerekli tüm yapılanma süreçlerinin belirlenerek uygulanması, özellikle çağı ve sıklıkla değişen rekabet koşullarını yakalamak anlamında önem taşır. Şirketlerin mali durumlarını gözden geçirmeleri ve aynı zamanda finansal kaynak ikmali gibi hususlarda mevcut durumu daha detaylı gözden geçirebilmeleri için de yeniden yapılandırmanın bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz.

Yeniden Yapılandırma Nasıl Olur?

Şirketler için mevcut sorunların çözümü noktasında da önemli olan yeniden yapılanma sürecine dair öncelikle aksiyon ve proje planlarının oluşturulması gerekir. İş analizlerinin yapılması ve uygulama yönergelerinin doğru belirlenmesi büyük önem taşır. Mümkün olduğunca bu süreçte eğitim ve geliştirme faaliyetlerine de yer verilmesinde fayda olacaktır.

Genellikle finansal sorun yaşayan şirketlerin ani bir şekilde aldıkları yeniden yapılanma için ekonomik krizin beklenmemesi gerekir. Çünkü finansal yeniden yapılanma, finansal sorun yaşayan şirketler için zaruri olabilir. Fakat belirli bir periyotla bu sürecin işleyişe dahil edilmesi, olası finansal krizleri de ortadan kaldırabiliyor. Çünkü her yeniden yapılanma sürecinde özellikle finans durumu gözden geçirilerek iyileştirme odaklı projeler hazırlanıyor.

Yeniden Yapılandırma İçin Finansal Kriz Beklenmemeli!

Bu durum ileride yaşanabilecek riskleri de içerdiğinden şirketlerin geleceğe daha sağlam adımlarla odaklanması mümkün olabiliyor. Özellikle maliyet, kalite, hız ve hizmet odaklı bir yapılanma ile tüm işletmeler daha güçlü bir yapıya kavuşabiliyor. Yeniden yapılanma sürecinde nelere dikkat edilmeli ya da nasıl bir strateji izlenmeli gibi konularda en kapsamlı yanıtları EY internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu siteden konuya ait dikkat edilmesi gereken hususlar gibi önemli bilgiler de edinebilirsiniz.

Author: Profile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir