Bir yemek kaşığı genelde 10 mililitre (ml) olup 10 yemek kaşığı su 1 çay bardağı kadar hacme sahiptir. 1 yemek kaşığı su 10 gramdır. 1 yemek kaşığı (silme);
- Antep fıstığı – (kırılmış) 5 gramdır
- Antep fıstığı – (öğütülmüş) 5 gramdır.
- Badem – bütün 6,3 g
- Badem – yaprak 4,5 g
- Badem – iri kırılmış 6 g
- Badem – öğütülmüş 5 g
- Bal 13,6 gramdır
- Beyaz peynir rendesi 5 g
- Buğday unu 5,5 g
- Ceviz – iri kırılmış 5 g
- Ceviz – Öğtülmüş 4,5 g
- Çavdar unu 4,5 g
- Çekirdeksiz kuru üzüm 6 g
- Esmer şeker 6 g
- Fındık – öğütülmüş 5 gram
- Fındık kırığı 5 gram
- Galeta unu 5 gram
- Haşhaş tohumu 6 g
- Hindistan cevizi rendesi 2,5 g
- İrmik 7,5 g
- Kaşar peyniri rendesi 4 g
- Kepek 3,5 g
- Kepekli un 5 g
- Keten tohumu 7 g
- Kuru kayısı- küp doğranmış 7 g
- Kuş üzümü 6 gram
- Mısır unu 5 gram
- Nişasta 5 gram
- Pudra Şekeri 7 gram
- Reçel 12,5 gram
- Su 10 gramdır
- Susam 6 g
- Süzme yoğurt 10 g
- Tahin 10g
- Tam buğday unu 5,5 g
- Toz şeker 8,5 g
- Vişne – çekirdeksiz 6 gram
- Yer fıstığı – bütün 6 g
- Yer fıstığı – öğütülmüş 5,5 g
- Yoğurt 10 g
- Yulaf ezmesi 4 g
- Zeytin – çekirdekli 6g