Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru, şikâyet başvurusu Türkçe dilekçe ile yapılır. Ancak, şikâyetçinin kendisini daha iyi ifade edebildiği başka bir dildeki başvurusu, Kurumca haklı ve makul olduğunun tespiti halinde kabul edilebilir.
Şikâyet dilekçeleri Kuruma veya Kurumun gerekli gördüğü yerlerde açtığı bürolara elden verilebileceği gibi posta, elektronik posta veya faks yoluyla da gönderilebilir. Kurum tarafından oluşturulan elektronik sistem aracılığıyla da şikâyet başvurusunda bulunulabilir. Ayrıca, illerde valilikler veya ilçelerde kaymakamlıklar aracılığıyla elden veya posta yoluyla şikâyet başvurusu yapılabilir. Valilik veya kaymakamlıklar, şikâyetleri tarih ve sayı vermek suretiyle kayıt altına aldıktan sonra şikâyet başvurusunu ve varsa eklerini en geç üç iş günü içinde doğrudan Kuruma gönderir.
Faks veya elektronik posta yoluyla yapılan şikâyet başvurularına ait dilekçe asılları, onbeş gün içinde Kuruma gönderilmedikçe başvuru geçerli sayılmaz. Kayıtlı elektronik posta yoluyla yapılan başvurularda bu şart aranmaz.
Şikâyet başvurusu, Kurumun resmî internet sitesinde yayımlanan Gerçek Kişiler İçin Şikâyet Başvuru Formu veya Tüzel Kişiler İçin Şikâyet Başvuru Formunun eksiksiz olarak doldurulması suretiyle yapılır. Ayrıca, Kurumun resmî internet sitesi aracılığıyla elektronik ortamda şikâyet başvurusu yapılabilir.
28 Mart 2013 tarihli ve 28601 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte belirlenen zorunlu bilgi ve belgelerin bulunması koşuluyla form kullanılmadan da şikâyet başvurusu yapılabilir. Haklı bir nedenin bulunması hâlinde başvuru yapılan yerde formun doldurulmasına yardımcı olunmak suretiyle sözlü yapılan şikâyet başvuruları da kabul edilir.
Kaynak:KDK
harika uygulama tebrikler
ÖSYM ve YDS sorununu çözebilecek misiniz bakalım..kpss hazırlanan yds mağdurları
turkcell operatörünün tarafından bilgim dışında işlem yapılmış ve bana gelen vergi ödediğim verginin üstünde yüklü miktarda nasıl bu sorunu giderecem ben
13 şubatta emeklilik günlerimin dolduğunu öğrenip 14 şubat ta SGK ya başvurdum.Emeklilik işlemlerimi yaptım.Aslında yeni yaşım dolayısıyla Eylül ayında emekliliği hak etmiş bulunuyorum.Ama günlerimin dolduğunu bilmediğimden 6 ay sonrası başvuru yaptığımdan,eylül den değil,başvuru tarihini baz alıyorlar.SGK ya bu durumu bildirdim.Mevzuatın böyle olduğunu başvuru öncesini hakkedilmiş olmasına rağmen kabuledilmediğini öğrendim.Bunun haksızlık olduğunu,mağdur edildiğimi düşünüyorum.Eylül ayından itibaren maaşımı almak istiyorum.Benim mağduriyetimle SGK kendisine avantaj sağlıyor.Ben zaten bunu haketmiş bulunuyorum.Sadece bilmediğimden başvuru yapmadım diye benim 5 aylık maaşımın üstüne yatamazlar.Başvuru yapsaydım bu parayı bana zaten vereceklerdi.Bu haksızlığın çözümlenmesini ve bu mevzuatın değişmesini bilgilerinize arz ederim.
Kamu denetçisinin ne iş yaptığını anladım da yaptırım gücünü anlayamadım
HAKİM TARAF TEŞGİLİ BİLE YAPMADAN ASLI OLMAYAN SENETLE MAHKEME KURUYOR ALDIĞIM TARİHTE TAPUDA SATIŞINA ENGEL BİR DURUM OLMADIĞI HALDE TAPUMU KAYBEDİYORUM HAKİMDEN ŞİKAYETÇİYİM T.C NEVŞEHİR AVANOS ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ ESAS:2011/241 KARAR:2012/325 ALİ ÖZTÜRK
KYK daki borç iadelerinde daha önceden gecikmeye düşmüş fakat ödemesi yapılmış olan borçlardan dolayı bundan sonra tüm ödemelerin vergi dairelerine kaydırılmaasının sebebini bilen var mı? Üstelik vergi dairelerinden ödeme yapmak istediğimizde aktarım yapılmamış denip ödemeler alınmıyor. hangi akla hizmetle bu uygulama yapılıyor. lütfen bilen varsa aydınlatsın beni ?
hem zaman kab
35 yaşında 1.35 cm boyunda bayanım.iş ve sosyal yaşamda büyük sıkıntılar çekmekteyiz.sıkıntılarımızın en kısa zamanda giderilmesini ,,cüceliğin özür cetveline alınmasını istiyorum zira zor durumdayız..