Apartmanlarda Su Basıncı Kaç Bar Olmalı?

Apartmanlarda su basıncı kaç bar olmalı? Şehir şebeke suyu basıncı normalde kaç bar olmalıdır? Apartmanlarda ya da normal şebeke suyu basıncı ne kadar olmalıdır?

Apartmanlarda Su Basıncı Kaç Bar Olmalı?

Genellikle standart şehir şebeke suyu basıncı 3–4 bar olmalıdır. Evinizde kullandığınız çoğu cihazın kendi içerisinde basınç düşürücü bulunur. Alacağınız bir cihazın kaç bar su basıncına kadar çalışabildiğini araştırın. Bazen yüksek su basıncı kombi gibi tesisatlara zarar verebilir. Evinizin su altyapısı eski ise yüksek basınç nedeni ile borularda veya tesisatlarda su kaçağı oluşabilir. Kimi zaman yüksek basınç nedeni ile patlamalar dahi olabilir. Yüksek katlı örneğin 15 kattan yüksek binalara bazen üst katlara yeterli su basıncı olmadığı için hidrofor ile 10 bar gibi yüksek basınçlı su verilmektedir. Üst katlar için 10 bar gibi su basılması halinde alt katta yer alan daireler için de basınç düşürücü takılması unutulmamalıdır.

Ayrıca bakabilirsiniz: Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Damlayan Musluk Bir Günde Kaç Litre Su Harcar?


İLGİLİ ARAMALAR

Su tesisat basıncı kaç bar olmalı, Evdeki su basıncı nasıl ölçülür, Su basınç DÜŞÜRÜCÜ nereye takılır, Su Basınç regülatörü arızası, Su basınç düşürücü su damlatıyor, Şebeke suyu basıncı nasıl ölçülür, Adell BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ VANA, Şebeke suyu basıncı nasıl yükseltilir, Su tesisat basıncı kaç bar olmalı, Su basınç DÜŞÜRÜCÜ nereye takılır, Adell BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ, İski su basıncı ne kadar, Hidrofor tazyik yapmıyor, Evdeki su basıncı nasıl ölçülür, İçme suyu şebeke basıncı, Basınç düşürücü Vana, Adell BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ VANA, FlowSmart, Hidromat, Apartmanlarda su basıncı kaç bar olmalı, Su Arıtma Cihazı Basınç DÜŞÜRÜCÜ Montajı, Basınç kırıcı vana çalışma prensibi, eca 3/4 manometreli basınç düşürücü, Basınç Vanası fiyatı, Su Basınç Regülatörü Fiyatları, ECA Su Basınç Regülatörü Rekorlu 1 2, Şebeke suyu basıncı nasıl ölçülür, 1 bar su basıncı kaç metre, Musluktan akan suyun basıncı, Su debisi ayarlama, Basınç DÜŞÜRÜCÜ Ayarı nasıl yapılır, Basınç düşürücü sorunları, Şebeke basıncı kaç bar, Valfon basınç DÜŞÜRÜCÜ, Kombi basınç DÜŞÜRÜCÜ.

Author: Salva

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir