Kirece Tuz Katmak

kirece tuz katmak

Kirece tuz katmak…

Eskiden boyanın olmadığı ya da zor bulunduğu zamanlarda evler kireç ile badana yapılırdı. Kireç, plastik boyaya göre ucuz ve daha parlak beyazlık veren bir malzemedir. Ayrıca kireç mikropları yok ederek, böcek, karınca ve haşerelerle savaşır.

Kirece Tuz Katmak

Badana için kireci hazırlamak oldukça kolaydır. Sönmemiş kireç su ile karıştırılır ve söndürülür. Akşamdan sabaha kadar dinlendirilir. Sonra kullandığımız kirecin yaklaşık %3‘ü kadar tuz karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Peki kirece neden tuz katılır? Çünkü eklenen tuz sayesinde badananız kuruduğunda duvara daha iyi yapışacak ve kolay kolay ele gelmeyecektir. Ayrıca tuz, böcek karınca gibi istenmeyen misafirlerden de ortamı koruyacaktır.

Not: Daha önceden kireç ile badana yapılmış duvarların sonradan plastik boya ile boyanmasında herhangi bir sorun oluşmaz.

Ağaçlara Kireç Neden Sürülür?

Ağaçlarda oluşan çatlaklara kireç ile badana yapılırsa yaralar kapanacaktır. Kireç aynı zamanda ağaçlardaki böcek istilalarına ve mantar oluşumuna karşı da iyi bir koruyucudur. Ayrıca hava sıcaklıklarının gelgitler yaptığı bahar aylarında da ağaçlar kireç ile boyanır. Bunun amacı ise gelen güneş ışığını geri yansıtmaktır. Yansımaya uğrayan güneş ışığı ağaç gövdesini yeterince ısıtmayacaktır. Bu durum ağacın çiçek açma zamanını geciktirecek ve herhangi bir don olayında zayiat en aza indirgenmiş olacaktır.

Kireç ile Badana Nasıl Yapılır?

Kireç ile badana yapmak oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek kireç ile badana işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1. Hazırlık: İhtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın. Bunlar kireç, su, büyük bir kova veya kap ve karıştırma çubuğudur.

2. Kireç Karışımını Hazırlama: Kireci suyla ve birkaç avuç kadar tuzla karıştırarak macun kıvamına getirin. Kireç oranını doğru ayarlamak önemlidir. Genellikle suya karşı kireç oranı bire birdir. Ancak bazen bu oran değişebilir, bu yüzden ürünün etiketindeki talimatlara göz atın.

3. Karışımı Karıştırma: Kireci suya ekledikten sonra, iyice karıştırın. Homojen bir kıvam elde etmek için karıştırma işlemine dikkat edin. Karışımın pürüzsüz olması önemlidir.

4. Uygulama: Hazırladığınız kireç karışımını fırça veya rulo yardımıyla duvar yüzeyine uygulayın. Duvarı boyamadan önce yüzeyin temiz ve kuru olduğundan emin olun. İhtiyacınız olan kadar kireç karışımını alarak duvara uygulayın. Fırçayı kireçli su karışımına batırdıktan sonra fazla suyu geri bıraktırırsanız duvarda akıntı izleri oluşmayacaktır.

5. Kuruma Süresi: Badananın kuruması birkaç saat sürebilir. Kuruma süresi ortamın nem ve sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Kuruduktan sonra ikinci bir kat uygulamak isterseniz, ilk kat tamamen kuruduktan sonra yapın.

Ayrıca bakabilirsiniz: Sönmüş Kirecin Özellikleri ve Uygulamaları Nelerdir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: 1 Litre Yağlı Boya Kaç Metrekare Boyar?


İLGİLİ ARAMALAR

Kirece tuz katılır mı? Kireç badanası, Kireç üstüne boya olur mu? 1 torba kireç kaç lira?, Ağaçlara kireç sürülür mü? Ağaçlara kireç neden sürülür? Kireç mikrobu kırar mı? 1 torba kireç kaç kilo? Kireç badana faydaları. Kireç badana sağlıklı mı? Ağaçlara kireç ne zaman yapılır? Kireç badana faydaları. Kirece ne kadar su katılır? Badana kirecine ne katılır? Badana kireci nasıl hazırlanır? Kirece neden tuz katılır? Toz kireç ile badana nasıl yapılır? Toz kireç nasıl hazırlanır? Kirece tuz katmak. Bir torba kireç kaç kg?